30 de maig de 2011

TEATRE DE COLORS

Un matí de primavera a l'Escola Can Serra de Barberà del Vallès. Són ells els que m'ensenyen a mi. Això és el que han posat al seu blog:

“UN TEATRE DE COLORS” amb VALENTÍ GUBIANAS

Enviat per ANNA SANEGRE SORRIBAS el maig 27th, 2011

Aquest matí, abans de començar la sessió que ara us explicarem, una nena ha dit que el que anàvem a veure era “un teatre de colors“.  A mi, aquest títol m’ha agradat molt i em sembla que al nostre convidat d’avui, en Valentí Gubianas, també li ha agradat força, i per això li he posat  aquest títol a aquest article  que, a més, penso que li escau la mar de bé.

En aquest teatre de colors, els espectadors érem nosaltres, tots els nenes i nenes de segon i les mestres, és clar; l’escenari era una gran cartolina blanca; els actors protagonistes eren els colors que, hàbilment, han començat a barrejar-se i, juntament amb els actors secundaris, els pinzells, han començat a representar una obra ben acoloridai ben dibuixada;  i per últim,  el més important de tots, ja que sense ell no hi hauria representació, hi havia el director de l’obra: en Valentí Gubianas.

Hem tingut la gran sort de poder compartir una bona estona amb aquest il·lustrador, que tant ens agrada i que tan bones estones ens fa passar quan mirem i remirem els llibres que ha il·lustrat.

Ja fa dies que estem treballant al voltant de les seves pintures i els seus dibuixos. Hem fet diverses activitats: conèixer una mica la trajectòria de l’autor, veure llibres il·lustrats per ell  i també ens ho hem passat molt bé pintant amb pintura i amb ceres i imitant els dibuixos i els colorsd’aquest artista.

Avui, com a cloenda de tot aquest treball, en Valentí ens ha fet vibrar i emocionar quan, davant nostre, amb un traç ràpid i segur i fent aparèixer colors com per art de màgia, ens ha il·lustrat dos poemes de Miquel Desclot que havíem treballat a classe. Alguns nens i nenes han recitat els poemes abans que ell els il·lustrés. I sabem, perquè ens ho ha dit ell mateix, que li ha fet molta il·lusió fer-ho, perquè admira moltíssim  aquest gran poeta que és Miquel Desclot.

Ha estat una experiència magnífica. Li hem pogut fer totes les preguntes que teníem preparades i hem pogut constatar que, a més d’un gran artista, és una gran persona.

Des d’aquí li enviem un petó pintat amb tots els colors de l’arc de Sant Martí, perquè li arribi fins a Navàs i li transmeti tot el nostre agraïment.

Gràcies Valentí!!


                                                                                                          
Il·lustració de Valentí Gubianas al poema de Miquel Desclot “Rates de claveguera”

                                       Il·lustració de Valentí Gubianas al poema de Miquel Desclot “cuc”.